Frustration, Turhautuminen

Frustration – Turhautuminen

Frustration is very common, almost everyday emotion. It surfaces when wanting is denied. We might be working really hard for a goal that is important to us but without success. Frustrating!

But as in almost every emotion, there are also beneficial sides to frustration. Even though frustration is a consuming emotion, it can also be a force that gives power to strive and do more. I want this! I will try more! Also by learning how to tolerate emotions like frustration, you might become also better at handling other difficulties too.

 

Turhautuminen on jokapäiväinen, hyvin yleinen tunne. Turhautuminen syntyy, kun tahtominen on estetty. Tavoittelemme kenties meille jotain tärkeää, näemme vaivaa sen eteen, mutta silti emme saavuta tavoitettamme.

Niinkuin miltein kaikissa tunteissa, turhautumisessakin on hyviä puolia. Vaikka turhautuminen kuluttaa, se saattaa olla myös kehitystä edistävä voima, joka saa ponnistelemaan entistä enemmän. Turhautumisen sietämisen opettelu voi edistää kykyäsi käsitellä vaikeuksia.

Related Posts